RAI KANAK-KANAK ISTIMEWA & THAIPUSAM

Pada hari Sabtu yang lepas 19 Januari, saya telah turut bersama-sama meraikan kanak-kanak istimewa terutamanya daripada SK Larkin 2 Johor Bahru atas inisiatif kelab penyokong Liverpool – All Red Ones di Plaza Leisure Mall, Taman Pelangi.

Mengikut mereka yang ada pengalaman, sukan seperti bowling boleh menjadi terapi kepada kanak-kanak istimewa ini. Saya sempat bowling dua kali, cukup sekadar saya nyatakan bola tak masuk longkang haha.

Walaupun ada cubaan untuk mempengaruhi saya untuk sokong Liverpool, saya bukan jenis sokong bila team tersebut tengah leading.

Saya berasa sangat berbesar hati kerana diberi peluang untuk turut serta dalam program ini. Diharap program seperti dapat terus dianjurkan untuk memberi keceriaan kepada kanak-kanak istimewa ini.

Sempena sambutan Thaipusam pula pada hari Isnin, DYMM Tuanku Sultan mencemar duli hadir ke sambutan Thaipusam di Kuil Arulmigu Thendayuthapani, Johor Bahru.

Sambutan perayaan seperti ini memberikan peluang kepada kita untuk meraikan masyarakat majmuk dan seterusnya memupuk sikap saling hormat-menghormati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *