MAJLIS SUMBANGAN BACK 2 SCHOOL

Program #Back2School pagi tadi untuk Parlimen Johor Bahru anjuran bersama dengan persatuan IKRAM.

Alhamdulillah, seramai 130 orang kanak-kanak telah terpilih untuk menerima sumbangan khas daripada pejabat pusat khidmat Johor Bahru. Diharap bantuan ini akan dapat meringankan beban belanja musim persekolahan baru.

Kita akan mendampingi mereka untuk aktiviti-aktiviti susulan (motivasi dan kelas tambahan) dan memastikan penjaga mereka turut sama terlibat.

Gambar sekitar program gotong-royong di Kg Melayu Majidee

Kemudian, saya sempat singgah bersama penduduk yang mengadakan gotong-royong di Kg Melayu Majidee. Terima kasih kepada sukarelawan COMBI Johor Bahru dan Pasir Gudang yang turut sama membantu.

Pada minggu yang sama, saya juga sempat bersama dengan penduduk setempat di Masjid Taman Pelangi untuk sambutan Maulidur Rasul.

Gambar sekitar Sambutan Maulidur Rasul di Masjid Taman Pelangi

Saya ucapkan syabas dan tahniah kepada masjid-masjid, surau-surau dan organisasi terutamanya dalam parlimen Johor Bahru yang mengadakan sambutan samada dalam bentuk perarakan, ceramah dan juga majlis-majlis keagamaan.

Semoga usaha kalian dapat merapatkan masyarakat dengan sirah Rasullah S.A.W. dan memberi motivasi kepada diri kita semua untuk menjadi insan dan ummat yang terbaik. Insyallah

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *