HULUR BANTUAN AKIBAT BANJIR KILAT

Saya ambil maklum berkaitan dengan banjir kilat yang berlaku beberapa hari yang lepas.

Mengikut laporan akhbar, kawasan yang dinaiki air adalah di Danga Bay, Kampung Mohd Amin, Jalan Kolam Air, dan Jalan Tasek Utara. Saya juga dimaklumkan Kg Melayu Pandan turut terjejas akibat hujan lebat.

Walaupun kawasan yang dinyatakan bukan berada dalam Parlimen Johor Bahru (dearah Johor Bahru ada 5 Parlimen), saya bersama Pusat Khidmat Rakyat Parlimen JB sentiasa berwaspada dengan keadaan yang berlaku dan koordinasi dengan pihak yang terbabit.

Bagi Parlimen Johor Bahru, kami menerima laporan terdapat bumbung rumah di Kg Bakar Batu yang diterbangkan ribut yang mana bantuan sedang disalurkan (gambar).

Wakil Angkatan Pertahanan Awam akan sentiasa menyalurkan makluman terkini sekiranya terdapat bencana/kecemasan manakala Jawatankusa Pengurusan Bencana Daerah Johor Bahru di bawah Pejabat Daerah menyelaraskan urusan bantuan.

Saya ucapkan terima kasih kepada semua pihak yang berperanan dalam mengurangkan risiko berlakunya banjir kilat dan kita perlu sentiasa berwaspada bagi mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *